Trimtechnieken Hond

De trimtechnieken

Hoe vaak uw hond naar de trimsalon moet, licht helemaal aan zijn of haar vacht. Mocht u twijfelen dan kunt u altijd contact met mij opnemen, dan kijken we samen of hij of zij klaar is, om getrimd te worden.

In feite is voor iedere hond een bezoekje aan de trimsalon aan te raden, ook voor kortharige honden en kruisingen. Iedere hond heeft een verschillende soort vacht, en deze vragen allemaal verschillende soorten trimtechnieken. Afhankelijk van de vacht, word de juiste trimtechniek toe gepast. De rashonden worden getrimd naar hun rasstandaard, en de rasloze hondjes worden getrimd naar de rasstandaard die het beste bij hun uiterlijke of hun vachtsoort past, en natuurlijk mag het baasje daarbij ook zijn fantasie in brengen.

 

* Standaard bij een behandeling zit: Wassen, drogen, oren schoonmaken, nagels knippen en anaalzakjes legen. *

De verschillende trimtechnieken

Effileren

Het haar uitdunnen en inkorten met een daarvoor speciale schaar met tandjes, zo zie je dan ook niet dat er geknipt is. Sommige honden kunnen worden geëffileerd in plaats van geplukt, dit komt omdat hun vacht dan te zacht is om te plukken.

Enkele soorten effileerhonden: Golden Retriever, Spaniëls, Setters, Cocker Spaniëls,en honden met een soort gelijke vacht.

Scheren

Dit is het haar inkorten met een scheer apparaat, het kan ook zijn dat een vacht zo erg in de klit zit dat er niets anders opzit dan te scheren. Er zijn ook honden die je in model kan scheren, b.v. Poedels, of honden met een soort gelijke vacht, en als een klant, zijn of haar hond echt geschoren wilt hebben.

Ontwollen

Dit word gedaan met speciale ontwolhark. Bij ontwollen word de losse dode ondervacht verwijderd om verstikking van de huid en jeuk te voorkomen. Enkele soort ontwol rassen: Duitse herder, en poolhonden zoals de Keeshond.

Knippen

Dit doen we met een speciale trimschaar, we korten het haar van de hond in. Dit gebeurd vooral bij: Poedels,Maltezers, Yorkshire terriërs enz.

Plukken

Dit wordt gedaan om het dode losse stugge haar te verwijderen, zodat het nieuwe haar weer kan groeien. Worden de vachten geschoren (op enkele uitzonderingen na) dan blijft een deel van het losse haar zitten en kan de hond daar behoorlijk last van krijgen in de vorm van bijvoorbeeld jeuk. Het plukken gebeurt met de vingers en/of met een speciaal trimmesje.

Enkel rassen die geplukt worden zijn: Bouvier, West Highland White Terrier, Engelse Cocker Spaniels, Ruwharige Jack Russels, Terrier, Ruwharige Teckels, en honden met soort gelijke vachten.